Carnibest

Wat is Carnibest? 

Carnibest is een complete diepvriesvoeding voor honden, katten en fretten.
De voeding is compleet, dit betekent dat er niets extra moet toegevoegd worden om een volwaardige maaltijd aan je dier te geven.
 

 

Hoe is Carnibest samengesteld?

De voeding is samengesteld met gemalen vers vlees (spiervlees en orgaanvlees zoals bv. pens), gemalen botten, gemalen groenten, zonnebloem- en lijnzaadolie, vitamine en mineralen.
Carnibest heeft verschillende variëteiten: kip, lam, eend, kalkoen, natuur (kip + rund), light (rund), natuur BIO. Voor gezonde dieren kan er perfect van dag tot dag afwisselend worden tussen de verschillende soorten. Bij dieren met allergieën voor bepaalde diersoorten, wordt er best gestart met bv. eend of kalkoen. Voor pups en kittens is er een fijngemalen versie om mee te starten.
Carnibest is verpakt in rollen van 500 of 1000 gram.
 

 

Bewaartips

Carnibest moet steeds bewaard worden in de diepvriezer. Voor gebruik moet de rol volledig ontdooid worden in de koelkast. De verpakking wordt voor het ontdooien best verwijderd, dit gaat het gemakkelijkste door met een scherp mes over de rol te snijden. Hierna kan de voeding ontdooien in een voorraaddoos.
Carnibest blijft nog +/- 2 dagen houdbaar in de koelkast nadat deze volledig ontdooid is.
 
Hygiënetips
 
Carnibest bevat rauw vlees, wat inhoudt dat er extra hygiënische maatregelen getroffen worden tov de meeste hondenvoeders. Het is aangewezen om aparte materialen te gebruiken in de keuken (ander bestek, bewaarpotje,...) en uw handen goed te reinigen na het hanteren van het product.
 

Aanbevolen hoeveelheden

Honden

  • Volwassen honden hebben tussen 20 en 30 gram Carnibest per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig.
  • Zogende honden, jonge honden en pups hebben tussen 40 en 60 gram Carnibest per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig.
 
Bovengenoemde hoeveelheden zijn richtlijnen. Voor hele bewegelijke honden is er Carnibest Aktief (niet standaard in voorraad bij dierenartsen Herckenrode). Voor honden met overgewicht of neiging daartoe is er Carnibest Light.

 

Katten 

  • Volwassen katten hebben tussen 30 en 40 gram Carnibest per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig.
  • Kittens en zogende katten hebben tussen 60 en 80 gram Carnibest per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig of indien gewenst, naar behoefte
 
Voor verdere instructies omtrent spenen, zie de aanwijzingen op de verpakking.
 
 

Fretten

(deze variëteit hebben we niet standaard in voorraad)

Voor fretten is niet zozeer een duidelijke richtlijn aan te geven, meestal eten zij naar behoefte. Veelal houdt men aan:
  • Volwassen fretten tussen 30 en 50 gram Carnibest per kilogram lichaamsgewicht per dag.
  • Drachtige, zogende en jonge fretten tussen 60 en 100 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag.
 
Voor meer info kan u steeds kijken op: www.carnibest.nl