ACUPUNCTUUR BIJ EEN TECKEL

Anamnese:

  • Octaaf, een mannelijke Teckel van 2 jaar.
  • Klacht: Constante pijn aan de rug. Reeds onderzocht in andere dierenartsenpraktijken, maar er werd geen afdoende oplossende behandeling gevonden.

Octaaf wordt aangeboden bij dierenarts Winnie Meeremans, gespecialiseerd in acupunctuur en homeopathie.

Onderzoek:

  • Octaaf staat met een knik in zijn rug (driehoekshouding) in plaats van met een mooi rechte rug
  • Heeft duidelijk pijn

Behandeling:

Er wordt na een grondig algemeen onderzoek beslist Octaaf met acupunctuur te behandelen.

Acupunctuur:

Acupunctuur is een Oosterse geneeswijze waarbij er naalden in het lichaam geprikt worden ter bevordering van genezing. Deze behandeling stimuleert het lichaam om op natuurlijke wijze te herstellen.

Acupunctuur is een specialisatie in de (dier)geneeskunde, waarbij een stevige theoretische basis en geoefende handelingen essentieel zijn.

  1. Traditionele, Oosterse verklaring

Er lopen energiekanalen (meridianen genoemd) in patronen over het lichaam. Deze energiekanalen vloeien door het lichaam en voeden de weefsels. Een blokkade in de beweging in deze energiekanalen kan voor de nodige problemen zorgen. De meridianen kunnen beïnvloed worden door naalden te prikken in specifieke acupunctuurpunten. De naalden verwijderen zo de hindernissen en herstellen de normale stromingen.

  1. Moderne wetenschappelijke verklaring

Door het prikken van naalden wordt het zenuwstelsel gestimuleerd om chemische stoffen te laten vrijkomen. Deze chemische stoffen zullen het aanvoelen van de pijn veranderen of ervoor zorgen dat er andere chemische stoffen vrijkomen die zorgen voor een verbetering in de biochemische balans en het natuurlijke genezingsvermogen van het lichaam

Verder verloop:.

Na enkele weken behandelen had Octaaf terug een mooi rechte rug. Er kan nu gezien worden dat Octaaf een Teckel is met een extra lange rug. Deze heeft vermoedelijk het probleem veroorzaakt.

Momenteel krijgt Octaaf een aantal keer per jaar een onderhoudstherapie om het terugkeren van rugproblemen te voorkomen.

 

 

Heeft u nog verdere vragen in verband met acupuntuur/homepathie? Of bent u geïnteresseerd in een afspraak met Winnie? Aarzel dan niet om ons te contacteren.